27 жовтня, 2022

Пустили синьо-жовті тролейбуси

Синьо-жовті тролейбуси у Вільнюсі. (Фото: Petro Beshta)

ВІЛЬНЮС. – У місті від 21 жовтня на підтримку ініціятиви Президента України Володимира Зеленського „United24“ курсуватимуть синьо-жовті тролейбуси, що представлятимуть фандрейзинґову платформу жителям і гостям литовської столиці. Тролейбуси курсуватимуть центральними вулицями Вільнюса протягом року, заохочуючи жителів та гостей литовської столиці підтримати фандрейзинґову платформу „United24“. Водіями є українці, які знайшли притулок у цій країні, рятуючись від війни. Проєкт у Вільнюсі став результатом співпраці українських волонтерів та дипломатів у Відні з міською владою, а також оператором громадського транспорту литовської столиці компанією „VVT“.

В основу дизайну трамваю у Відні та тролейбусів у Вільнюсі закладено елементи графічних робіт видатного українського дизайнера Георгія Нарбута, творця перших українських банкнот та поштових марок. Також на тролейбусах у литовській столиці розміщено QR-код на платформу „United24“, чого не було зроблено на віденському трамваї через невтральність Австрії.

Перша леді Литви Діана Науседене 14 жовтня, у День захисників і захисниць України, вшанувала подвиг українських героїв в Українському центрі у Вільнюсі. 

 

Коментарі закриті.