5 січня, 2023

Просвітяни України дякують

Товариство української мови ім. Шевченка (ТУМ-США) від початку жорстокої війни з московською навалою надає фінансову допомогу Україні на гуманітарну і просвітницьку працю. Ця поміч можлива через людей доброї волі, яким небайдужа доля України і українського народу. Крім української діяспори, багато американців приєднуються допомагати Україні.

З Чернівців заступниця голови обласної „Просвіти“ Світлана Мас­ловська пише: „У Новому 2023 році прийде перемога! Тому що її несуть на своїх міцних плечах, у своїх сильних руках та гарячих серцях Збройні сили України, а допомагають їм усі небайдужі українці-волонтери, просвітяни, активісти, звичайні пересічні громадяни, котрим став ворожий „руській мір“. А ще разом з ними пліч-о-пліч, серцем до серця йдемо ми, українці в діяспорі.

З Рівного голова „Просвіти“ Іван Вєтров у своїм Різдвянім привітанні пише, що цього року річні Різдвяні дні є сумними, але водночас є вирішальними для духовної єдности суспільства й утвердження нації. Доро­гою ціною повертається Незалеж­ність. Україна обов’язково переможе!“. Від волонтерського просвітницького штабу сприяння обороні України він висловлює щиру вдячність Товариству української мови за благодійність, що пришвидшує перемогу!

Активна довголітня членка міської управи Євгенія Гладунова пише: „Наш народ у більшості прозрів і каже: “Нехай без світла, без води і тепла, аби без москалів“.

У Полтаві Микола Кульчинський, голова обласної „Просвіти“, вірить, що буде перемога над лютим, московським ворогом, бо увесь світ підтримує Україну. Він висловлює щиру подяку американському народу за підтримку і співчуття до української боротьби і Товариству української мови за всі роки співпраці, щоб українське слово вже ніколи не було гнане і зневажене на рідній землі, а щоб посіло гідне місце в українських душах з любов’ю до Вітчизни.

Голова Луганської „Просвіти“ від початку нападу москалів на Луган­щину і Донеччину перебуває в Києві, звідки тримає тісний контакт з активістами Луганщини і куди передає потрібну поміч. Він висловлює щиру вдячність українській громаді, спільноті й уряду США та Прези­дентові США за велику фінансову, матеріяльну, військову і дипломатичну допомогу, яка змінить демократичний світ“.

З Хмельницького Віталій Міха­левський, голова обласної „Просві­ти“, вітає членів Товариства української мови з Різдвом Христовим та Новим роком і вірить, що Україна переможе. Дякує за постійну духовну та фінансову підтримку. Вірить, що 155-річницю „Просвіти“ в 2023 році будуть відзначати у переможній Україні.
Щирі святкові побажання та подяки за фінансову підтримку надійшл­и від часописів „Галицька Прос­віта“ (Івано-Франківськ), „Світ-інфо“ (Чернігів), „Бористен“ (Дніп­ро) та „Універсум“ (Львів).

За довголітню фінансову поміч дякують університети „Острозька академія“ та „Києво-Могилянська академія“, які виховують майбутній провід незалежної соборної Украї­ни.

Норт Порт, Фльорида

Коментарі закриті.