24 листопада, 2022

Проголошено лавреатів літературно- наукового конкурсу Фундації УВУ

НЮ-ЙОРК. – Жюрі Фундації Україн­ського вільного університету (ФУВУ) в складі Ольги Воляник-Кузишин, Ігоря Николюка і Лариси Заник 4 жовтня прийняло остаточне рішення щодо відзначення преміями лавреатів літературно-наукового конкурсу ім. Воляників-Швабінських за праці, видані в 2021 році.

Першою премією нагороджено Георгія Чорного за історичне дослідження “Хто ми є, українці?”.

Другою премією нагороджено: Миколу Пав­ленка за роман “Далеке марево часу, або останній рубіж отамана Шалого; Марію Ткачівську за роман “Княгиня Острозька”; Андрія Мисюка “Деля­тин-Осип Васьків” і Вікторію Типчук “Делятин-Василь Турченяк” із серій споминів про видатних людей; Мико­лу Возіянова за поезію “Вільні сонети”.

Третьою премією нагороджено Миколу Григорчука за публіцистику “Свобода на барикадах”; Ольгу Дер­качову за збірку оповідань “Пальто британської королеви”; Григорія Роя за “Нарис Антиболь­шевицького Блоку Народів” та Владислава Сер­дю­ка за “Краєзнавчі та родознавчі флоеми”.

Окремо журі також відзначило Евгенію Гладунову за денники “Із глибини просвітянського серця”; Андрія Смирнова за монографію “Між Хрестом і Свастикою і Червоною зіркою: Українське Православ’я в роки Другої світової війни”; Богдана Дячишина за есеї “Про моменти життя, обійняті словами”; Василя Клічака за поезії “Сорочка Геракла”; Ярослава Поліщука за монографію “Краса у дзеркалах буття”; Олександра Пан­ченка за енциклопедію “Полтавська діаспора”; Галину Гузовську-Корицьку за повість для дітей “На сьомому небі від щастя”; Ігоря Зоца “Донбасія”; Антона Каплінського за документальний детектив “Англо-українські містерії”; Анастасію Триш за поезії “Сакральні дарунки”; Володимира Тимчука за поезії “З Гетьманщини безмежжя”; Олек­сандра Косенка за збірку поезій “Апостроф”; Степана Процюка за “Гіркий світ, солодкий світ: есе про письменників і довкола”.

З огляду на воєнний стан нагородження відбудеться індивідуально з надією, що вже у наступному році відзначення відбудеться урочистим зібранням.

Коментарі закриті.