7 квітня, 2021

Провід СКУ мав зустріч з О. Маркаровою

ТОРОНТО. – Провід Світового Конґресу Українців (СКУ) 2 квітня провів онлайн-зустріч з новим Послом України у США Оксаною Маркаровою, під час якої сторони обговорили низку важливих питань, зокрема розбудову співпраці з українською діяспорою.

З боку СКУ участь у зустрічі взяли президент СКУ Павло Ґрод, перший віцепрезидент Стефан Романів, віцепрезидент СКУ і президент Україн­ського Конґресового Комітету Америки (УККА) Андрій Футей, членкиня національної Ради директорів УККА Марта Фаріон, виконавчий віцепрезидент УККА та директор Української національної інформаційної служби Михайло Савків, голова Ради міжнародної політики СКУ Посол Роман Ващук, представник СКУ при ООН Андрій Добрянський, президентка та директорка Комітету з питань економічного розвитку України Олена Кошарна та Наталя Немилівська, а також представники офісів СКУ у Києві та Торонто.

Учасники зустрічі обговорили спільні зусилля та ініціятиви з підтримки України у протистоянні російській збройній аґресії; підтримку зусиль України з реформування ключових сфер; поглиблення політичної, культурної та економічної співпраці між Україною та США; пріоритети Посла на новій посаді та розбудову співпраці з українською діяспорою; спільні зусилля з розбудови багатосторонньої співпраці у Вашінґ­тоні задля найкращого представництва українських інтересів на всіх рівнях; підготовку до відзначення 30-ої річниці незалежности України.
О. Маркарова також подякувала СКУ та всім закордонним українцям за їхню підтримку та активну працю в інтересах України. За її словами, пріоритетами її роботи у Вашінґтоні стане зміцнення політичної, безпекової, економічної та гуманітарної співпраці зі Сполученими Штатами.

„Як організація, яка представляє 1.5 мільйони українців Америки, ми сподіваємось на конструктивні робочі відносини на благо нашої громади та для підсилення стратегічного партнерства між США та Україною. Вітаємо на посаді та запевняємо у нашій підтримці“ – зазначив А. Футей.

Президент СКУ П. Ґрод привітав Посла О. Маркарову з початком дипломатичної служби та побажав їй успішного здійснення всіх плянів.
О. Маркарова повідомила про пляни створити у Вашінґтоні „Україн­ський дім“, який стане головним відкритим майданчиком для просування українського наративу.

Коментарі закриті.