24 червня, 2021

Провідники УПЦ США зустрілися з Вселенським патріярхом

Під час зустрічі Вселенського патріярха з Ієрархами УПЦ США – Мит­рополитом Антонієм (крайній зліва) та Архиєпископом Даниїлом (крайній справа). (Фото: Яна Каякопаран та Нікос-Джоогос Папахрісту)

СТАМБУЛ. – На запрошення Все­ленського патріярха Варфоломія I Митрополит Української Право­славної Церкви США Антоній та Архиєпископ Даниїл вирушили до давньої королеви міст – Констан­тинополя (Стамбул, Туреччина) на святкування Сходу Святого Духа в Патріяршому соборі Святого Георгія Побідоносця.

Прибувши до Константинополя, вони відвідали богослужіння П’яти­десятниці, яку очолив Вселен­ський патріярх, а також духовенство древнього та історичного собору.

Митрополит Антоній та Архиєпис­коп Даниїл зустрілися з Патріярхом 19 червня, щоб надати йому основну інформацію про життя УПЦ США в часі пандемії.

Крім того, відбулися розмови про життя парафіяльних громад Україн­ської Православної Церкви в Европі, Австралії та Південній Америці. Патріярх з радістю прийняв новину про подальші успіхи Української православної духовної семінарії Святої Софії УПЦ США, яка забезпечує підготовку священнослужителів для майбутніх духовних провідників Церкви не лише в США, а й у Европі, Австралії і Південній Америці.

Митрополит Антоній вручив Патріярхові Варфоломію Столітню медалю УПЦ США, ознаменувавши 100 років духовного служіння українсько-американській спільноті в Сполучених Штатах Америки. Отримавши медалю, Патріярх висловив вдячність та пастирську любов до духовенства та народу УПЦ США, сподіваючись відвідати США й зустрітися з північноамериканською паствою восени цього року.

20 червня Митрополит Антоній та Архиєпископ Даниїл співслужили Божественну Літургію у патріяршому соборі Святого Георгія – святкуванні П’ятидесятниці.

Пізніше ієрархи зустрілися з п’ятим президентом України Петром Порошенком, який був присутнім на Божественній Літургії та обговорили церковні, економічні, політичні та моральні аспекти життя не лише громадян України, а й мільйонів українців, які проживають у США, Австралії, Південній Америці та Европі.

Коментарі закриті.