24 червня, 2021

Провели маневри за стандартами НАТО

Військово-морські сили проводять навчання. (Фото: Міністерство оборони)

ОДЕСА. – 20 червня Військово-морські сили Збройних сил України у Чорному морі провели тактичне навчання корабельної десантної групи.

До навчання було залучено дивізіон надводних кораблів, підрозділи морської піхоти, морську авіяцію та авіяцію повітряних сил.

Організацію протикатерної оборони українські військові здійснювали з виконанням вправ корабельної десантної групи на полігонах бойової підготовки.
Епізоди тактичного навчання щодо організації маневрування відпрацьовували за сиґналами MTP, які використовують країни-члени НАТО.

Українські моряки здійснювали тактичне маневрування, передавання вантажів на ходу, надавали допомогу аварійному кораблю з висадкою аварійно-рятувальної групи, буксирували пошкоджений морський суховантажний транспорт „Горлівка“.

„Тактичні епізоди протикатерної оборони корабельної десантної групи на переході морем ми здійснювали з фактичним виконанням бойових вправ по морських цілях.

До епізоду долучались бойові розрахунки морської піхоти, які показали високу готовність і добрий вогневий показник“, — розповів командир флотилії капітан 1 ранґи Юрій Федаш.

До наступного тактичного епізоду „Бій за висадку“ долучалась бомбоштурмова авіяція Повіт­ряних сил, а також гвинтокрили вогневої підтримки морської авіяції.

При залученні корабельно-катерного складу корабельної десантної групи і бойових розрахунків морської піхоти, яка виконувала бойові вправи з колективної зброї, українські військові відпрацювали тактичний епізод вогневої підтримки військ, що діють на приморському напрямку.

Коментарі закриті.