11 березня, 2021

Приходи та витрати Фундації ім. Івана Багряного в 2020 році

У 2020 році Фундації прислали 66,365 дол.: дві Фундації банків „Самопоміч“ та „Спадщина“ банку „Певність“ в Чикаґо та спадщина колишнього голови Фундації ім. І. Багряного Галини Воскобійник та 50 осіб на різні потреби в Україні та в діяспорі.

Прізвища жертводавців та банків та суми їхніх пожертв та на які цілі ті пожертви давались Фундація подавала та сторінці Фундації в газеті „Свобода“ та в Бюлетені Фундації.

З каси Фундації в 2020 році видано 65,480 дол. на видання різних книг, на допомогу воякам, що на сході України чинять опір російським терористам, на лікування поранених вояків в Україні та тим, що лікуються в США, на харчі родинам поранених вояків, сиротам, видавництвам, журналам „Універсум“ у Львові, „Борис­тен“ у місті Дніпро, „Березіль“ у Києві та газетам „Світ-інфо“ в Чернігові, газеті для дітей і дорослих „Журав­лик“ у Харкові.

Найбільшу суму – 18,500 дол. – вислано в місто Дніпро, представникові Фундації і редакторові журналу „Бористен“ та Бюлетеня „Наша Церква“ Фіделеві Сухоносові для пот­реб воякам, на лікування поранених та на харчі їхнім родинам, сиротам та на конкурс творчої молоді.

16,000 дол. дано Товариству Укра­їн­ської Молоді ім. Тараса Шевченка, яке очолює Віра Боднарук і яке допомагає обласним „Просві­там“ України у виданні книг для дітей та в розвитку незалежної і демократичної України, щоб молодь та її батьки розмовляли мовою українською, а не мовою Путіна. На видання книг, приготованих Сергієм Козаком, Олек­сандром Шугаєм, Вірою Соловйовою, головою видавництва „Кліо“ та іншими особами, Фундація дала 15,000 дол. Лізі Українських Меценатів, членом якої є Фундація ім. І. Багряного і котра кожного року влаштовує конкурси української мови, наша Фундація дала в 2020 році 4 тис. дол.

Менші суми висилали в 2020 році Острозькій та Києво– Могилянській академіям, Українському Вільному Університетові, УВАН, Фундації US-Ukrаіnе, Українському Націо­нальному Музеєві в Чикаґо та іншим українським установам США.

Коментарі закриті.