15 липня, 2016

Прем’єр Канади Трюдо відвідав Україну

Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою підписують Перший віце-прем’єр-міністер – міністер економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів та Міністер Канади з міжнародної торгівлі Христя Фрілянд. (Фото: Офіційне інтернет-представництво Прем’єр-Міністра Канади)

КИЇВ. – Президент України Петро Порошенко 11 липня урочисто зустрів Прем’єр-міністра Канади Джастина Трюдо, який прибув в Україну з офіційною візитою.

На площі перед будинком Адміністрації Президента було встановлено Державні прапори України та Канади. Пролунали гимни двох держав. Президент України та Прем’єр-міністер Канади оглянули стрій воїнів Почесної варти, привітали Державний прапор України уклоном голови та представили делеґації своїх країн.

Після офіційної церемонії зустрічі розпочалися українсько-канадські переговори.

Була підписана Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою‚ яка діятиме протягом семи років. Угоду підписали Перший віце-прем’єр-міністер – міністер економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів та Міністер Канади з міжнародної торгівлі Христя Фрілянд.

П. Порошенко звернувся до Дж. Трюдо з проханням продовжити терміни перебування канадських військових інструкторів, які навчають українських військовослужбовців. Канадські військові інструктори мають залишитись до березня 2017 року.

Президент П. Порошенко згідно з результатами зустрічі зазначив, що Канада та особисто очільник її уряду є справжнім другом України, підкреслив, що дружні відносини між країнами базуються на спільних цінностях, демократії, повазі до свобод громадян, верховенстві права, непорушності кордонів та територіяльної цілісности країн. Він нагадав, що Канада була першою державою, яка визнала незалежність України у грудні 1991 року‚ а після захоплення Росією кримського півострова запровадила санкції проти Росії.

Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністер Канади Джастин Трюдо оглядають стрій воїнів Почесної варти. (Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України)

Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністер Канади Джастин Трюдо оглядають стрій воїнів Почесної варти. (Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України)

У свою чергу, Дж. Трюдо підкреслив, що Канада уважно стежить за розвитком ситуації на Донбасі та процесом виконання Мінських домовленостей. Канада залишається партнером у захисті суверенітету та територіяльної цілісности України.

Він висловив переконання у необхідності тиску на Росію з метою спонукання її до виконання Мінських домовленостей.

 

Коментарі закриті.