30 червня, 2022

Президент Індонезії відвідав Київ

Зустріч Президента України з Президентом Республіки Індонезія в Києві. (Фото: Пресслужба Президента України)

Президент Володимир Зеленський у Києві 29 червня провів зустрівся із Президентом Індонезії Джоко Відодо.

Під час візити Президентом Індо-незії відвідав Ірпінь, аби побачити руйнування, спричинені російськими військами.

Дж. Відодо закликав зробити все можливе для розбльокування експорту українських зернових із ґарантіями безпеки для всіх зацікавлених сторін.

„Я передав Президентові Зеленсь-ко-му, що Україна дуже багато важить у ґлобальній продовольчій безпеці, тому треба зробити все можливе, щоб забезпечити безперешкодний експорт зернових з України і безпекові ґарантії усіх зацікавлених сторін, щоб забезпечити експорт також через українські морські порти“, – сказав Дж. Відодо, додавши, що він підтримує зусилля ООН, спрямовані на розбльокування експорту українського продовольства.

Внаслідок бойових дій та бльокади українських морських портів в Україні виявилися заблокованими більше 20 млн тонн зерна, що були призначені для експорту в межах Всесвітньої продовольчої програми ООН. Крім того Дж. Відодо заявив, що Індонезія має намір взяти участь у повоєнній відбудові лікарень на Київщині і допомогти Україні медикаментами. Він також зазначив, що Індонезія й Україна вже відзначили 30-ту річницю дипломатичних відносин.

В. Зеленський подякував Дж. Відодо за першу в історії дипломатичних відносин візиту президента Індонезії в Україну і першу візиту лідера азійської держави до Києва від початку повномаштабної російської війни.

Президент Індонезії Дж. Відодо та перша леді Іріяна Джоко Відодо 29 червня відвідали Український науково-практичний центр ендокринної хірургії. Республіка Індонезія надасть підтримку українській системі охорони здоров’я та долучиться до відновлення зруйнованої загарбниками медичної інфраструктури, пообіцяв індонезійський лідер.

Під час візити Дж. Відодо разом з дружиною передали гуманітарну допомогу, зокрема необхідні ліки, медичні вироби та розхідні матеріяли. Лідер Індонезії запевнив, що його країна і надалі підтримуватиме українську медичну систему та надаватиме гуманітарну допомогу.


Міністри закордонних справ України й Індонезії Дмитро Кулеба і Ретно Л.П. Марсуді 29 червня підписали Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Індонезія про скасування візових вимог для короткострокового перебування. Угода дозволить безвізові подорожі строком до 30 днів протягом кожної візити громадян України в Індонезію та строком до 30 днів протягом 60 днів для громадян Республіки Індонезія, які прибувають до України.

МЗС додало, що громадяни України користуються можливістю безвізового в’їзду до Індонезії з 2016 року відповідно до одностороннього рішення індонезійської сторони. Згідно з новою угодою, Україна та Республіка Індонезія встановлять взаємний режим безвізових поїздок усіх категорій громадян на постійній основі.

 

Коментарі закриті.