22 грудня, 2022

Президент УКУ Борис Ґудзяк – Католик року

Владика Борис Ґудзяк

ЛЬВІВ. – Митрополит-Архиєпископ Філядельфійської архиєпархії УГКЦ, президент УКУ Борис Ґудзяк увійшов до списку „Католики року“ за версією американського видання „Our Sunday Visitor“, як пастир, який несе світло Христове серед темряви. До списку „Католики року“ також увійшли колектив Католицької служби новин, сестри Алісія Торрес та Долорес Авілес, представник Лицарів Колюмба з Польщі Шимон Чишек, американські актори Марк Волберґ та Джон­анат Румі, засновниця видання „FemCatholic“ Саманта Повлок, виконавча директорка мережі церков „Мережа Гавриїла“ Тіффані Фарлі.

Журналістка Джина Крістіян, національна репортерка „OSV News згадує“: „Через кілька годин після того, як 24 лютого Росія розпочала повномаштабне вторгнення в Україну, Митро­полит Борис Ґудзяк розмовляв зі мною телефоном з Парижа, де він перебував на зустрічах, присвячених реаґуванню на це вторгнення. “Україну розпинають”, – сказав він тоді. Цими словами архиєпископ розкрив дві речі: реальний жах геноцидних нападів на Україну – жах, який за кілька місяців підтвердять численні дослідники та офіційні особи, і духовний контекст, за яким таке зло в кінцевому підсумку має бути переможеним. Для нього ці дві речі нероздільні.

Протягом наступних місяців у багатьох країнах Архи­єпископ Борис Ґудзяк підняв пророчий і пастирський голос проти того, того, що він називає гріхом Каїна – смертоносного прагнення імперії та зради євангельських цінностей для отримання земної вигоди. У своїх промовах він наголошує на моральних наслідках мовчання перед обличчям страждань та необхідности історичних іспитів сумління, щоб виправити помилки минулого“.

Владика Борис Ґудзяк під час візити до Бучі та Ірпеня, липень 2022 року.

 

Коментарі закриті.