18 лютого, 2021

Президент України відвідав Об’єднані Арабські Емірати

Президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою у Великій мечеті шейха Заїда. (Фото: Офіційне інтернет-представництво Прези­дента України)

КИЇВ. – 14-15 лютого Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою здійснили офіційну візиту до Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Глава держави провів переговори зі Спадкоєм­ним принцем Абу-Дабі, заступником Верховного головнокомандувача Збройних сил ОАЕ Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном та віце-президентом, Прем’єр-міністром, міністром оборони ОАЕ Мухаммадом бін Рашидом Аль Мактумом.

Під час зустрічей обговорено широкий спектр питань двосторонньої політичної, торговельно-економічної, інвестиційної та гуманітарної співпраці.

Під час візити підписано низку важливих двосторонніх документів, спрямованих на розвиток відносин між країнами. Зокрема, підписано Протокол між урядами України та ОАЕ про внесення змін до Угоди між урядом України і урядом ОАЕ про уникнення подвійного оподаткування і запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи і капітал.

Кабінет Міністрів України та уряд ОАЕ підписали Угоду про співпрацю у сфері боротьби зі злочинністю та тероризмом, яка матиме значний вплив на покращення двостороннього партнерства у безпековій та контр­терористичній діяльності, а також реґулюватиме специфічні питання такого партнерства між країнами.
Також був підписаний Меморан­дум про взаєморозуміння між Мініс­терством внутрішніх справ України та Міністерством внутрішніх справ ОАЕ про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України і Офісом Державного міністра продовольчої та водної безпеки ОАЕ покликаний заохочувати відповідальні іноземні інвестиції у сільське господарство та сприяти розвитку торгівлі аґропродовольчою продукцією.
Також підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері розвитку туристичного сектору між Державним аґентством розвитку туризму України та Мініс­терством економіки ОАЕ, що має на меті активізувати співпрацю в туристичній галузі та збільшить двосторонній пасажиропотік.

Меморандум про взаєморозуміння у сфері землеустрою між Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру і Міністер­ством зміни клімату та навколишнього середовища ОАЕ передбачає обмін досвідом з використання та охорони сільськогосподарських земель, збереження, відтворення та підвищення родючости ґрунтів, впровадження та вдосконалення електронних послуг у сфері землеустрою, моніторинґу екологічного стану земель та ґрунтів внаслідок впливу зміни клімату й неґативних процесів.

В ОАЕ проживає близько 15 тис. українців. Аґресія Росії проти нашої країни об’єднала українську громаду, зробила її більш активною та креативною. За останні роки українці створили кілька власних об’єднань, зокрема Українську бізнесову раду, дві українські школи вихідного дня в Абу-Дабі та Дубаї.

 

Коментарі закриті.