16 грудня, 2022

Прагнуть краси і спілкування

Хворий Ігор тішиться подарунками від родини Мирослави і Джана Гил із США.

БЕРЕЖАНИ, Тернопільська область. – Під час чергової евакуації до Бережанської громади прибуло близько 100 вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей. Через зруйновані війною будинки, важкі бої, відсутність тепла і електрики, люди змушені були покинути рідні домівки. Пенсіонерка Люба приїхала з Бахмуту разом із сином, який має інвалідність. Вони вирвалися з самого пекла. Осколки від ворожих обстрілів знищили вікна і двері, пробили стіну біля ліжка, де спав син. На щастя, він залишився живим. Останні місяці не було води, опалення і світла. У Бережанах мати з хворим сином мають затишну кімнату, чисту постільну білизну, гарячу їжу.

До дітей з родин біженців завітали казкові герої. (Фото: Михайло Михай­­линин)

Також жахіття війни зазнав дев’ятирічний Ігор з Луганщини з дитячим церебральним паралічем. Бережанці з любов’ю прийняли хлопчика. Завдяки чуйному подружжю Мирослави і Джана Гил зі США Ігор отримав солодкі подарунки, продукти харчування, іграшки. Хлопчик з батьками вдячний цій родині за доброту і милосердя. Для хворої дитини, яка пережила великий стрес – це дуже потрібна допомога.

Центр дитячої та юнацької творчости запрошує дітей з родин біженців до цікавих гуртків. Керівник Зразкового молодіжного театру „Взори“ Олена Різник знайомить маленьких друзів з казковими героями і дитячими виставами, вчить співати і танцювати хореографічні композиції, а також навчає виготовляти різдвяні витинанки. Діти після пережитого болю тягнуться до краси і щирого спілкування.

Коментарі закриті.