10 червня, 2021

Починається Чемпіонат Европи з футболу

Нова форма української збірної команди з футболу. (Фото: Укрінформ)

Чемпіонат Европи з футболу перенесли на 2021 рік через пандемію COVID-19. Турнір триватиме з 11 червня до 11 липня. Змагання вирішили проводити в 12 різних містах Европи у зв’язку із 60-річчям з моменту заснування турніру.

Україна на Евро-2020 зіграє в групі з Нідерлян­дами, Північною Македонією та Австрією. Ігри запляновані на 13, 17 та 21 червня.

Президент Української асоціяції футболу Андрій Павелко заявив 6 червня, що національна збірна України виступить на Евро-2020 у новій формі, на яку нанесені контур країни і напис: „Слава Україні“. Як повідомив А. Павелко, обрис „єдиної і неподільної батьківщини з Кримом, Донецьком, Лугансь­ком, Києвом надихатиме футболістів на нові перемоги“.

Представники влади Росії висловили невдоволення новою формою української збірної. Депутат Держдуми Росії Дмитро Свіщев закликав УЕФА заборонити її, бо це, за його словами, є „висловленням певної політичної позиції“, яка відрізняється від позиції Москви.

Міністер закордонних справ України 7 червня Дмитро Кулеба прокоментував реакцію Росії на форму української збірної з футболу:

„Всім, хто почав на форму шипіти, бо ріжуть око міжнародно визнані кордони чи офіційне вітання нашої держави, можу сказати одне: ми не дозволимо ображати наші національні символи. Слава Україні!“. Посольство США в Україні написало у твітері, що їхня нова форма подобається: „Слава Україні! Крим – це Україна“.

Коментарі закриті.