6 січня, 2017

Поховали Святослава Караванського

На похороні правозахисника, довголітнього в’язня більшовицького режиму, ученого-мовознавця Святослава Караванського. (Фото: Левко Хмельковський)

САВТ-БАВНД-БРУК, Ню-Джерзі. – 22 грудня 2016 року на Українському меморіяльному цвинтарі св. Андрія поховали правозахисника, довголітнього в’язня більшовицького режиму, ученого-мовознавця Святослава Караванського. Панахиду в Українській православній церкві св. Андрія Первозваного відслужили настоятель храму о. Юрій Сівко і декан Української Католицької Церкви в Ню-Джерзі о. Тарас Лончина з участю реґента хору Михайла Андреця.

Священики промовляли в пам’ять покійного. Біля могили виступила президент Злученого Українського Американського Допомогового Комітету Лариса Кий, яка розповіла про життя і наукову діяльність С. Караванського в США. Присутні заспівали пісню Богдана і Лева Лепких „Чуєш, брате мій“.

На похороні були присутні численні представники української громади, зокрема голова Фундації Українського Вільного Університету Аскольд Лозинський, Ірена Яросевич з Фундації Українського Католицького Університету та інші.

На поминальному обіді споминами про С. Караванського поділилися Стефанія Гнатенко і А. Лозинський, який зокрема зачитав лист С. Караванського до Президента України Петра Порошенка, який він написав за кілька днів до смерти. С. Караванський пропонував провести перевибори депутатів Верховної Ради, обраних за партійним списками‚ і призупинити дію закону про імпічмент президента, щоб примирити партії і забезпечити їхню єдність для врятування України.

Коментарі закриті.