13 жовтня, 2022

Посли Европейського cоюзу у Філядельфії

Учасники зустрічі (зліва): Катруся Коваль, конґресмен Бренден Бойл, посол Ставрос Лямбрініде, член конґресу Медлин Дін, Уляна Мазуркевич, Юрій Коваль, Леся Хмелко. (Фото: Степан Рукавіна)

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – У філядельфійському Центрі Конституції 3 жовтня побували три десятки дипломатів европейських країн, серед яких були 20 послів Европейського союзу. Представники Комітету людських  прав, який має свій осідок у Філядельфії, втішалися окремим запрошенням на зустріч.

Посол до Европейського союзу від Греції Ставрос Лямбрініде був господарем прийняття. Промовляючи до присутніх про кровопролитну війну Росії проти України, почату без вагомої причини, він заявив: “Путін не може виграти цієї війни, яка є загрозою для нашого існування“. Серед присутніх були члени „Policy Research Institute“ та Ради світових справ. Посол говорив про хоробрість  українців, їхні стратегічні якості і про відданість Европейського союзу Україні. 

Конґресмен США Брендан Бойл, який  є співголовою Конґресового кокусу Европейського союзу і перебуває на високому становищі у Парлямен-тарній асамблеї  НАТО, привітав делеґацію дипломатів. Він пригадав гостям свою обіцянку привітати їх у Філядельфії і заявив, що  цього сьогодні доконав. Він наголосив на цінностях справедливости і свободи, які Европейський союз і Сполучені Штати поділяють. 

Черговим промовцем була представниця Конґресу Мадлен Дін, яка  зосередилася на спільних вартостях, які поділяють демократичні країни у світі. 

Вечірнє прийняття було досконалою нагодою вести розмову з дипломатами і висловити  їм подяку за підтримку Україні. Комітет людських прав віддавна співпрацює з організаціями балтійських країн. Один естонський дипломат подякував голові Комітету Уляні Мазуркевич, як українській речниці збройної підтримки Україні, ствердивши: “Якби не було України, нас би вже давно поглинула Росія!“  Загальний настрій прийняття був товариським і теплим.

Коментарі закриті.