19 листопада, 2020

Померла голова СФУЖО Анна Кісіль

Св. п. Анна Кісіль. (Фото: history.diaspora/Facebook)

16 листопада померла громадська діячка української діяспори в Канаді, підприємиця та меценатка Анна Кісіль. Вона була головою Світової Федерації Українських Жіно­чих Організацій (СФУЖО) та віцепрезиденткою Світового Конґресу Українців.

Значну частину свого життя А. Кісіль провела в Україні. Вона народилася 19 листопада 1960 року в Яремчі на Прикар­патті, освіту здобула у Львівському будівельному технікумі і Львівському політехнічному інституті, де отримала спеціяльність інженера-викладача будівельних дисциплін.

З 1990 року жила та працювала у Канаді, де їй вдалося розбудувати успішний бізнес – „Мeest Corporation Inc.” (дос­тавка приватних та комерційних вантажів в Україну та інші країни), виробництво „Росан-Пак” (Україна), компанія „Мeest Media”, а також відомий у Торонто ресторан „Золотий лев” та банкетний зал „Княжий двір”, де відбувається чимало заходів української громади.

А. Кісіль завжди щедро жертвувала на розвиток української культури та освіти в Україні і діяспорі, зокрема фінансово підтримувала діяльність дитячих центрів в Україні, бібліотек, видавництв.

У жовтні 2020 року Посол України в Канаді Андрій Шевченко вручив А. Кісіль нагороду президента України, Хрест Івана Мазепи. Це відбулося на річних загальних зборах СКУ.

 

Радіо Свобода

Коментарі закриті.