17 березня, 2022

Подвиг Марини Овсянникової

Марина Овсянникова в етері „Першого каналу“.

14 березня у Москві під час трансляції програми „Время“ російського пропаґандистського „Першого каналу“ за спиною ведучої Катерини Андреєвої з’явилася редактор Марина Овсянникова з плякатом, на якому англійською і російською мовами було написано: „No War. Зупиніть війну. Не вірте пропаґанді. Тут вам брешуть. Russians Against War“. Вона двічі вигукнула „Зупиніть війну!“. На шиї мала намисто в барвах прапорів України і Росії. Після цього Марину Овсянникову негайно забрали до поліції.

4 березня в Росії прийнято закон про кару „за дискредитацію застосування російського війська“, за яким винних позбавлятимуть волі на 15 років.

Редактор Марина Овсянникова

Марина Овсянникова училася в Кубанському державному університеті, а також в Президентській академії народного господарства і державної служби. З чоловіком мають двоє дітей.

Перед акцією в прямому етері Марина Овсянникова записала відео.  Її заяву подано нижче у перекладі з російської мови. Уже першого дня в інтернеті з’явилося понад 3,000 подяк за сміливий вчинок.

Повний текст заяви: „Те, що тепер діється в Україні  — це злочин.  І Росія — країна-аґресор. І відповідальність за це лежить на сумлінні лише однієї людини. І ця людина — Володимир Путін.

Мій батько українець, моя мама росіянка. І вони ніколи не були ворогами. І це намисто на моїй шиї  — символ того, що Росія повинна негайно зупинити братовбивчу війну, і наші братні народи ще зможуть примиритися.

На жаль, останні роки я працювала на „Першому каналі“, займаючись кремлівською пропаґандой, і мені тепер дуже соромно за це.  Соромно за те, що дозволяла говорти брехню з екрана телевізора. Соромно за те, що дозволяла зомбувати російських людей.

Ми промовчали в 2014 році, коли усе це лише починалося. Ми не вийшли на мітинґи, коли Кремль отруїв Навального. Ми просто мовчки спостерігали за цим нелюдським режимом. І тепер від нас відвернувся увесь світ. І ще 10 поколінь наших нащадків не відмиються від ганьби цієї братовбивчої війни. Ми, росіяни — думаючі і розумні, тільки в наших силах зупинити це безумство. Виходьте на мітинґи, нічого не бійтесь, вони не зможуть пересаджати нас всіх“.

* * *

Президент України Володимир Зеленський подякував Марині Овсянніковій з російського „Першого каналу“, яка увірвалась в студію з плякатом „Ні війні“. „Я вдячний тим росіянам, які не припиняють спроб донести правду. Тим, хто бореться з дезінформацією та розповідає правду, реальні факти своїм друзям, своїм близьким та рідним. І особисто тій дівчині, яка увійшла до студії Пер­шого каналу із плакатом проти війни. Поки ваша країна не закрилася остаточно від усього світу, перетворившись на дуже велику Північну Корею, ви повинні боротися. Ви маєте не втратити і свого шансу“. (УНН)

Коментарі закриті.