13 січня, 2017

Острозька академія глибоко сумує 

Св. п. Ярослав Соколик

Національний університет „Острозька академія“ з глибоким сумом сприйняв скорботну звістку про смерть відомого канадця українського походження, громадського діяча і мецената, щирого друга академії Ярослава Соколика. Родина Соколиків упродовж багатьох років підтримує щирі дружні відносини з Острозькою академією.

Оскільки Я. та Оксана Соколики – єдині розпорядники творчої спадщини Уласа Самчука, то саме з їх ініціятиви встановлено пам’ятник Уласові Самчукові й відкрито музей письменника в Рівному до його 100-річного ювілею. Також Острозькій академії як провідному центру української духовности та патріотизму Соколики надало виключне право перевидавати твори прозаїка для широкого кола читачів в Україні, а серед інтелектуальної молоді уже декілька років поспіль в університеті проводяться конкурси, присвячені творчості цього видатного письменника.

На знак багаторічної плідної співпраці в Острозькій академії обладнано нову авдиторію за останнім словом новітніх технологій, що носить ім’я родини Соколиків-Бризгун.

Висловлюємо щире, глибоке співчуття рідним і близьким Я. Соколика, пам’ять про якого назавжди збережеться у наших серцях.

Національний університет „Острозька академія“ молиться за упокій душі Я. Соколика. Вічна Йому пам’ять!

Від імени студентів та професорсько-викладацького складу університету,

Ігор Пасічник,
ректор

Коментарі закриті.