12 травня, 2016

Осквернили пам’ятник українцям

Пам’ятник „Небесній сотні“

БРАҐА‚ Португалія. – 30 квітня‚ вночі, було сплюндровано пам’ятник „Небесній сотні“. Його вкрили написами червоною фарбою „Донбас“.

10 квітня пам’ятник урочисто відкрили Посол України в Португалії Інна Огнівець та Віце-посадник міста Фірміно Маркеш. Монумент освятив Архиєпископ Рівненський і Острозький Української Православної Церкви Київського Патріярхату Іларіон. Церемонію доповнили виступи представників духовенства, українських асоціяцій, вірші та пісні у виконанні представників української громади, а також вихованців українських недільних шкіл.

Обеліск було споруджено в одному з центральних парків міста з ініціятиви української громади, протоєрея Української Православної Церкви Київського Патріярхату о. Дмитра Ткачука та за сприянням муніципалітету Браґи. Архітектором виступив місцевий мистець Фернандо Жорже.

Перед інавґурацією пам’ятника відбулася Служба Божа, на якій прозвучала молитва за Україну, за загиблими на Майдані та під час військових дій на сході України. На церемонії виступили Посол України в Португалії І. Огнівець, Віце-посадник міської ради міста Браґи Фірміно Маркеш, Генеральний вікарій Португалії Української Православної Церкви Вселенського Патріярхату архимандрит Филип Ягниш, представники громади.

Коментарі закриті.