12 серпня, 2021

Організатори Олімпіяди вибачилися

Організатори Олімпійських ігор у Токіо офіційно вибачилися після того, як на церемонії нагородження 4 серпня українських спортсменок, які займаються художнім плаванням, назвали росіянками.

„Це була суто виробнича помилка. Голос, який викликав (медалістів), повинен був сказати: „Збірна України“, але замість цього сказав ОКР (Олімпійський комітет Росії). Звичайно, люди помітили це, і відповідальний за оголошення вибачився. Я також використав цю можливість, щоб висловити свої вибачення перед тими, хто входить в українську команду“, – зауважив представник оргкомітету Маса Танка.

4 серпня українська пара Марта Федіна та Анастасія Савчук завоювала бронзові нагороди у довільній програмі дуетів на змаганнях з артистичного плавання.

Раніше на офіційному сайті Олімпіяди-2020 в Токіо виправили карту, на якій Крим був відділений від України. Російське посольство в Японії звернулося до Міжнародного олімпійського комітету, щоб окупований український півострів знову зображали як частину Росії.

Під час церемонії відкриття Олімпіяди 23 липня російський телеканал ввімкнув рекляму незадовго до того, як українські спортовці вийшли під своїм національним прапором. Трансляцію знов увімкнули після того, як збірна України пройшла.

Коментарі закриті.