19 січня, 2023

Новий храм на Черкащині

Новий храм Церкви „Блага вість“. (Фото Олександр Горшков)

СМІЛА, Черкаська область. – На Різдво відкрив свої двері для християн віри євангельської новий величний храм. На його урочисте відкриття прийшли голова Черкаської районної військової адміністрації Валерія Бандурко та міський голова Сміли Сергій Ананко. Вони привітали господарів, а це – незалежна помісна релігійна громада християн віри євангельської церкви „Блага вість” – і висловили надію, що молитви, які лунатимуть у цих святих стінах, наближатимуть велику перемогу України над аґресором у нинішній трагічній і кривавій війні Росії проти України.

Така увага посадовців була викликана тим, що віряни цієї церкви беруть активну участь у громадському житті Сміли, допомагають переселенцям продуктами харчування, надають їм психологічні послуги та беруть участь у розважальних заходах для малечі. Не в останню чергу через тверду патріотичну, проукраїнську позицію свого незмінного пастора Олександра Коваленка.

Тривалий час громада звершувала свої богослужіння в орендованому приміщенні колишнього клюбу. І лише за три роки звели в центрі міста красень-храм, який поза всякими сумнівами стане ще одним центром насиченого духовного і культурного життя Сміли. Допомогла втіленню задуму О. Коваленка українська діяспора, передусім вихідці зі Сміли, котрі живуть у США.

Коментарі закриті.