28 липня, 2022

Нове життя для поранених українців

КИЇВ. – Медичний центр ортопедії та протезування у США прийматиме українських військових, які брали участь у боях з російським аґресором й отримали важкі поранення, пов’язані з ампутацією кінцівок. Це – справжні герої у багатократному вимірі: їм довелося не тільки пожертвувати здоров’ям у боротьбі за Україну, але й належить пройти не менш складний шлях фізичної й психологічної адаптації до нового активного життя. 

Ситуація з протезуванням і реабілітацією людей з такими пораненнями в Україні залишається складною. Цю проблему допомагають розв’язувати благодійні проєкти за кордоном. Один із таких, який отримав назву „Операція „Відновлення“ („Operation Renew“), створений в США.  

Медичний центр уже надіслав відповідні листи для отримання віз, тож процес оформлення документів активно триває. 

На першому етапі планується, що „Відновлення“ забезпечить протезування та реабілітаційний догляд десятьом 10 українським військовим з ампутованими кінцівками. Пізніше – залежно від фінансування – програма може надати допомогу набагато більшій кількості поранених з України, а також провести навчання українських медиків сучасним методам реабілітації та освоєнню останніх розробок у цій галузі. 

 

Коментарі закриті.