7 квітня, 2022

Не повірили у „каяття“ Анни Нетребко

28 лютого, через чотири дні після початку російського вторгнення, всі стосунки з солісткою Анною Нетребко розірвав театр „Metropolitan Opera“ (див. „Свободу“ від 25 березня). У заяві театру йшлося про те, що вони не будуть відновлені, поки Росія не припинить війну і не відшкодує Україні завдані збитки. Анні Нетребко відмовили у виступах на европейських та американських сценах.

Російська оперна співачка Анна Нетребко була довіреною особою Володимира Путіна на виборах, отримувала з його рук нагороди, виступала на відкритті Олімпіяди в Сочі і навіть сфотографувалася з прапором „Новоросії“ разом з одним із сепаратистських лідерів Олегом Царевим. Після відсторонення зі сцені вона засудила війну з Україною: „Я категорично засуджую війну в Україні, і мої думки з жертвами цієї війни та їхніми сім’ями. Я живу в Австрії і є її податковим резидентом. Я люблю свою батьківщину, Росію, і шукаю миру та єдности тільки через своє мистецтво. Після оголошеної перерви я відновлю виступи наприкінці травня, спочатку в Европі”.

Після такої заяви нову позицію виконавиці розкритикували в Росії, скасувавши запляновані концерти. Директор „Метрополітен-опера“ Пітер Ґельб заявив, що „прозріння“ артистки є недостатнім для того, щоб він переглянув рішення. Зі слів П. Ґельба, він прочитав допис путіністки від 30 березня, проте риторика співачки його не переконала.

Радіо Свобода

Коментарі закриті.