24 листопада, 2022

На фестивалі в Ню-Йорку

НЮ-ЙОРК. – На найбільшому американському фестивалі документальних фільмів „Doc NYC“ 13 листопада демонстрували стрічку американського режисера Євгена Афінеєв­ського „Свобода у вогні: боротьба України за свободу“.

Фільм було показано в престижному кінотеатрі на Мангетені „SVA Theatre“, який зібрав велику глядацьку авдиторію. Майже двогодинну стрічку презентували Є. Афінеєв­ський та захисник „Азовсталі“ Дмит­ро Козацький, чиє відео використано в епізодах про оборону Маріюполя.

У фільмі у формі інтерв’ю з людьми, які пережили окупацію, на тлі кадрів, знятих у Ірпені, Бучі, Боро­дянці, Маріюполі, Києві, Харкові, показано звірства російських окупаційних військ та героїчний спротив українського народу. Наприкінці листопада кінострічка демонструватиметься в кінотеатрах Ню-Йорка.

За словами Генерального консула України у Ню-Йорку Олексія Голу­бова, сьогодні важливо показувати звірства російських нелюдів в Україні: „Це має бачити широка американська публіка, аби громадяни США розуміли, проти якого плянетарного зла воює Україна і чому їй потрібно допомагати“. Щорічний фестиваль документального кіно у Ню-Йорку проходить в кількох кінотеатрах на Мангетені з 9 по 27 листопада.

Коментарі закриті.