8 вересня, 2022

„Наш батальйон” виготовляє баґґі для фронту

В’ячеслав Скічко з баґґі, яке виготовила його команда. (Фото: Олександр Вівчарик)

ЧЕРКАСИ. – В’ячеслав Скічко створив громадську організацію „Наш батальйон”. 

До 2014 року займався виготовленням меблів. Мав напарника, який пішов на війну і загинув у Попасній. Спершу допомагав йому, а потім 14-му батальйону „Черкаси”. Почав розширювати свою команду, яку назвав „Наш батальйон”.

У нього сьогодні чимала команда, яка  була серед перших в Україні, коли почала робити „укропський сухпай” – готовий овочевий набір для борщу у вакуумній упаковці. Одними з перших його люди почали фасувати мелене з часником сало в тубуси від зубної пасти, І подібні новації від Скічка повторюються із завидною реґулярністю.

В. Скічко і його друзі першими в Україні зробили „Кабріобандеромобіль” – переобладнали й удосконалили кабріолет, який передали аеророзвідці, що дозволяє економити час у бойових умовах для злету та повернення розвідувального безпілотника і швидкої зміни позицій розвідників. Саме з Черкас цю ідею підхопили у Білій Церкві та інших містах України.

Нині В. Скічко з командою зайнятий виготовленням для війська легких тактичних баґґі – маленьких авт високої прохідности. Потреба в них – величезна. „Наш батальйон” має вже 26 замовлень на такі саморобні авто. Використовують радянські авта „Жигулі”.

Зібрано три перших авта: „Ярина Мангуст”, „Горизонт змін” та „Полоз” – волонтери дають змогу меценатам-помічникам вибрати назву самостійно.

„Кожне баґґі – це теж внесок у нашу перемогу!”,  – каже В. Скічко. 

Коментарі закриті.