27 січня, 2017

Нагородили воїнів, вшанували полеглих 

Дні захисника України, українського козацтва й 74-ту річницю створення УПА відзначають в Бережанах. (Фото: Тетяна Будар)

БЕРЕЖАНИ, Тернопільська область. – На свято Покрови Божої Матері в Музеї книги відбувся цикл історико-пізнавальних лекцій „Бережанці в лавах УПА“, демонструвалась книжкова виставка „Я за тебе, Україно, муки тяжкії терпів“.

13 жовтня 2016 року в селі Шибалин відбулися урочистості з участю ветеранів визвольних змагань, учасників війни проти Росії. Учасники дійства поклали квіти і запалені лямпадки до пам’ятника зв’язковій Головного командира УПА Романа Шухевича, уродженці цього села Галині Дидик („Анні“). Про героїчний шлях колишньої гімназистки, референтки підпільного Українського червоного Хреста Г. Дидик розповів сільський голова Шибалина Петро Сеньчик. У місцевій школі відбувся концерт.

14 жовтня у Бережанах нагороди воїнам вручили міський голова Володимир Музичка та член громадської організації „Сила України“ Володимир Грабар. На вшанування пам’яті полеглих відбулася піша хода до Меморіялу борцям за волю України на міському цвинтарі та покладання квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку, Степану Бандері, воїнові Олександрові Філю, меморіяльних таблиць В’ячеслава Чорновола, Устима Голоднюка, до каплиці жертв сталінських репресій на вулиці Академічній.

Панахиду за полеглими Героями на міському кладовищі відслужили священики о.-декан Михайло Бугай та о. Микола Зоренний.

Бережанські активісти взяли участь у відкритті й освяченні пам’ятника „Небесній сотні“ в Тернополі, побували в обласному архіві на виставці „Перед тими стану на коліна, героям тим подяку я зложу“.

Коментарі закриті.