21 липня, 2022

Місце пам’яті Романа Ратушного

Місце пам’яті Романа Ратушного. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 5 липня Роману Ратушному мало виповнитися 25 років. З першого дня російського вторгнення він брав участь у боях під Києвом, а потім уже у складі 93-ої бриґади „Холодний яр“ звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом, загинув під час виконання бойового завдання на Харківщині 9 червня.

Інститут права КНУ ім. Тараса Шевченка оголосив про запровадження стипендіяльної програми ім. Р. Ратушного, щоб допомогати здобути юридичну освіту громадським активістам, які готові присвятити себе соціяльним ініціятивам і праці в державному секторі.

Юристи та спеціялісти в галузі права з провідних міжнародних фірм Allen & Overy, Morgan Lewis та Norton Rose Fulbright об’єдналися з провідною українською фірмою Avellum для заснування стипендії.

На честь Р. Ратушного у столиці створили місце пам’яті загиблого столичного активіста. Квіткову композицію і мурал розмістили в районі Протасового Яру, що у Солом’ян-ському районі Києва. Р. Ратушний об’єднав громаду, для збереження зеленої зони Протасовому Яру в центрі Києва та створення парка-заказника. Вулиця Волгоградська буде невдовзі носити ім’я героя Києва.

Коментарі закриті.