18 серпня, 2017

Місто відвідав віце-президент Української Федерації Америки

Під час зустрічі з Тарасом Левицьким у Кропивницькому. (Фото: Олена Горобець)

КРОПИВНИЦЬКИЙ. – „Нас підтримує світ, а Росія чинить самогубство“, – так відповів на запитання про нинішню російсько-українську війну під час зустрічі з громадськістю у нашому місті віце-президент Української Федерації Америки (УФА) Тарас Левицький. Він прибув в Україну з нагоди відкриття представництва федерації, яке відбулося 3 серпня у Києві.

У нашому місті 27 і 28 липня він відвідав шпиталь для ветеранів, провів прес-конференцію, дав інтерв’ю на місцевому радіо та телебаченні, зустрівся з активною громадою міста.

У Кропивницькому він не вперше. Свого часу як керівник ансамблю українського танцю „Волошки“ був учасником театру пісні та танцю „Зоряни“ обласної філярмонії. Цього разу місія Т. Левицького в Україні була пов’язана з допомогою воїнам, сім’ям загиблих, їхньою соціяльно-психологічною реабілітацією.

Він розповів про керівника УФА д-ра Зеню Черник та показав фільм про діяльність УФА. Тільки за останні роки УФА надала Україні допомогу медичним обладнанням та медикаментами на 7 млн. дол. Понад 20 захисників України, завдяки цій організації, врятували лікарі США.

Багато запитань під час зустрічі було пов’язано з нинішніми геополітичними процесами, зі станом демократії у світі та у наших країнах. Основна думка, яку підкреслив Т. Левицький у своїх відповідях: маємо бути активними, згуртованими, відповідальними, відстоювати свою правду, але й відкритими до світу.

Коментарі закриті.