24 листопада, 2022

Музично-поетичний вечір „Творці та драконьєри“

Учасники заходу. (Фото: Юрій Верес)

КИЇВ. – 4 листопада молодіжний клюб „Docker Pub“, що на Подолі, люб’язно надав своє приміщення для музично-поетичного вечора „Творці і драконьєри“. Про цю подію розповіла колишня співробітниця Посольства України в Ізраїлі Леся Баранюк:

„Метою був збір коштів для аеророзвідки ЗСУ. Чому саме така назва „Творці і драконьєри“? Під словом „творці“ організатори заходу мали на увазі всіх тих, хто словом і ділом захищає Україну. А це – військо, волонтери, медики, поети, актори, музиканти, психологи та всі інші небайдужі громадяни нашої країни, які борються за волю, честь і гідність держави. Думаю, ви самі здогадались, що і хто криється за словом „драконьєри“? Саме так – це наші з вами варвари-сусіди, підлі, брехливі і жорстокі. Це манкурти, які не знають свого походження і зазіхають на чужі території. Вірші та пісні про війну, любов, чесність та відвагу лунали з вуст військовослужбовиці та поетки Мальви Кржанівської, лікарки і поетки Юлії Кашпуренко, поета та перекладача з Рівного Андрія Пермякова. Кобзар Святослав Силенко супроводжував все це дійство чудовою грою на бандурі. Зібрані 96,200 грн будуть використані для виготовлення засобів тепловізійного захисту для транспорту 17 екіпажів аеророзвідників“.

Леся Баранюк, яка займається волонтерством вже багато років, говорить:

„Українсько-російська війна, що триває вже вісім років і вісім місяців, змінила багатьох із нас. Після 24 лютого свідомі українці встали на захист України – кожен на своєму фронті. Ми на фронті волонтерства. Мої подруги нескорені та багаті, щедрі душею. Юлія Бартле весь цей час їздила і їздить на фронт з гуманітарною допомогою, возить передачі, необхідні речі для наших захисників. Юлія Даценко – госпітальєр, моя найкраща подруга, відома українська акторка Римма Зюбіна бере участь у благодійних вечорах. Вона також майже кожного вечора проводить онлайн „Стрими від Римми“, що дуже підбадьорює її прихильників, особливо в час повітряної тривоги. Я варила курячі бульйони і пекла пиріжки для поранених, плела маскувальні сітки, постійно роблю благодійні внески на потреби ЗСУ. Хтось готує вітамінні суміші з меду, лимону та імбиру для наших воїнів, хтось їздить з концертами і виставами у фронтову зону, щоб підтримати дух наших військових.

Нас надихає любов до України, воля до свободи“.

Святослав Силенко та Мальва Кржанівська.

Коментарі закриті.