5 січня, 2018

Мріємо про книжку Яра Славутича

11 січня виповниться 100 років з дня народження Яра Славутича – видатного поета, науковця, педагога, редактора, члена низки наукових товариств. Виходячи з того, що прадідівське гніздо його шляхетного козацького роду село Жуки знаходиться на Полтавщині, ми по праву вважаємо Яра Славутича своїм земляком-полтавцем.

Знаковим напрямом творчости Яра Славутича є козацька тематика. Він створив ґалерію яскравих образів борців за волю рідного народу, цикл про гетьмана Івана Мазепу та інших. Для українського читача все назване і неназване з його великої літературної спадщини являє собою таємничий і досі не вповні досліджений інформаційно-духовний материк.

Миргородська діяспорна бібліотека ім. Галини Король цікавиться прозовими та дослідницькими працями письменника. Мріємо мати у своєму книжковому фонді його біографічну працю „Трофеї, 1938-1963“ видруковану у Едмонтоні у 1963 році.

Наша адреса: Бібліотека ім. Галини Король‚ вул. Ведмедівка, 55, Миргород, Полтавська область, 37600 Ukrаіnе. Тел.: 380-5355-50662.

Миргород, Полтавська область

Коментарі закриті.