16 грудня, 2022

Лавреати відзнаки ім. Івана Багряного

ДНІПРО. – У Центрі журналістської солідарности відбулася зустріч із цьогорічними володарями відзнаки ім. Івана Багряного, видатного письменника і політичного діяча.

У 2022 році нагороду присуджували за волонтерську, просвітницьку діяльність, всебічну гуманітарну допомогу ЗСУ, громадянам України, за підтримку героїчної боротьби українського народу проти російської аґресії.

Відзнаку заснували 2016 року Фундація ім. Івана Багряного (США) та Всеукраїнський щомісячник „Бористен“ (представництво Фун­да­ції ім. І. Багряного в Дніпропет­ров­ській області). Вже близько 50 громадян України та представників української діяспори є володарями цієї відзнаки.

Лавреати цього року: секретар Товариства української мови в США д-р Богдан Боднарук за багаторічну працю в розбудові української України; громадський діяч Василь Стан (Бостон, США) за підтримку героїчної боротьби українського народу під час повномаштабного вторгнення Росії; український підприємець та меценат, засновник благодійного фонду допомоги ЗСУ „Січ“ В’ячеслав Дідик (Дніпро) за систематичну волонтерську та просвітницьку діяльність; засновниця громадської оргнаізації „Молодь, яка творить державу“, волонтерка Яна Ушакова (Дніпро) за всебічну гуманітарну допомогу ЗСУ, евакуацію населення з окупованих територій, системну передачу гуманітарної допомоги на окуповані та деокуповані території; волонтер, керівник проєкту „СпівДія:Шелтер“ Максим Сви­сенко (Київ) за допомогу ЗСУ та громадянам України, що мешкають у деокупованих та прифронтових населених пунктах; голова Національно-культурного центру азербайджанської діяспори м. Дніпра Сархош Ісмаїлов за систематичну гуманітарну допомогу ЗСУ. За просвітницьку діяльність у період російської аґресії нагороджені голови „Просвіти“ Іван Вєтров (Рівне) та Олександра Сумарук (Самбір).

Розпочинаючи імпрезу шеф-редактор щомісячника „Бористен“ Фідель Сухоніс зачитав вітальне слово від голови Фундації ім. Івана Багряного Віри Боднарук.

Присутніх порадував майстерним виконанням українських мелодій інструментальний дует „Life“.

Коментарі закриті.