5 листопада, 2020

Коронавірус: майже 50 млн. хворих

— Зараження коронавірусом станом на 4 листопада: у світі захворіли 47,986,897 осіб, померли 1,222,759, одужали 34,432,040; у США захворіли 9,694,176 осіб, померли 238,656, одужала 6,237,271; в Україні коронавірусом заразилися 420,617 осіб, з них одужали 176,404, померли 7,731.

— 3 листопада Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт, що передбачає встановлення грошових кар (штрафів) для підприємств, підприємців, установ та організацій, які здійснили допуск особи під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту. Законопроєкт підтримали 251 народних депутатів. Плянується впровадити відповідальність підприємств, підприємців, установ, організацій, які здійснили допуск особи в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без засобів індивідуального захисту, або не вжили заходів щодо перебування особи в громадських місцях без засобу індивідуального захисту. За такі дії пропонується карати в розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

— 4 листопада Прем’єр-міністер Денис Шмигаль доручив реґіонам збільшити ще на 25 тис. кількість ліжок для лікування хворих на коронавірус. Під час проведеної спільно із секретарем Ради національної безпеки й оборони України Олексієм Даніловим селекторної наради з керівниками областей щодо ситуації з поширенням епідемії на території України він сказав: ,,Нам потрібно 25 тис. додаткових місць у спорткомплексах, виставкових залах і всіх інших приміщеннях, які обладнані всім необхідним, без потреби в ремонтах, з теплом, де ми можемо приймати людей”. На нараді також обговорили питання збільшення кількости ліжок з підключенням до подачі кисню. Прем’єр-міністер закликав голів обласних державних адміністрацій шукати найпростіші способи для постачання кисню до точок підключення, щоб якнайшвидше підключити ліжка без проведення будівельних робіт.

— 4 листопада Міністерство охорони здоров’я розглядало можливість посилення карантинних заходів, зокрема, запровадження карантину вихідного дня. Це означає, що в суботу-неділю не працюватимуть заклади харчування, крім послуги ,,їжа на виніс”, можуть бути зачинені деякі магазини. Стосовно введення так званої комендантської години її передумовою є введення в країні надзвичайного стану.

 

Укрінформ

Коментарі закриті.