27 травня, 2021

Конґресмен Бойл зустрівся з українцями

На відзначенні Дня Незалежности України 24 серпня 2018 року (зліва): Христина Сеник, Уляна Мазуркевич, Брендан Бойл, Юлія Ступінь, Ніля і Борис Павлюки.

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – 6 травня конґресмен Брендан Бойл (Дем.) провів віртуальну зустріч з членами Україн­ського комітету людських прав. Темою обговорення була критична ситуація в Україні. Президент комітету Уляна Мазуркевич привітала конґресмена і висловила йому подяку за міцну підтримку України.

В часі цієї зустрічі Б. Бойл повідомив, що Конґрес має намір вислати конґресову делеґацію в Україну. Поїздка делеґації, яка складатиметься з демократів і республіканців, заплянована на 11 серпня цього року.

В часі розмови присутні порушили тему дезінформаційної кампанії, яку Москва провадить проти України та США. Присутні також підносили справу російського видання „Сегодня“ (Російського телебачення). Конґресмен Б. Бойл підкреслив, що дезінформаційна кампанія провадиться найбільше у соціяльних медіях, на Фейсбуку і в інших соціяльних службах.

У розгляді критичної ситуації в Україні віце-президент Українського комітету людських прав Христина Сеник розповіла про важке становище родин воїнів Збройних сил України, що були поранені або загинули в часі служби. Вона запитувала, чи для такої форми гуманітарної допомоги існують фонди від американського уряду. Бюро конґресмена повідомило, що як тільки зможе роздобути відповідні інформації у цій справі гуманітарної допомоги, відразу повідомить управу Комітету.

Конґресмен Б. Бойл закликав Комі­тет звернутися до українців в інших штатах і околицях та заохотити їх вступити в члени Українського кокусу в Конґресі.
Український комітет людських прав закликає звернутися до своїх конґресових представників, щоб підтримали Україну і стали членами Українського кокусу. Сьогодні Кокус нараховує 41 члена з Демократичної і Республіканської партії. Для порівняння подамо, що Вірменський кокус має 151 члена.

Коментарі закриті.