13 січня, 2022

Коли вони вже у вашій хаті, їх важко позбутися

Державний секретар США Ентоні Блінкен недавно висловився про прибуття москальських вояків до Казахстану на запрошення Президента цієї країни. Це такі люди, що, коли вони вже у вашій хаті, їх важко позбутися, підкреслив Е. Блінкен. Історія показує, що це modus operandi москальських імперіялістів.

Недавно читав я історію Османської імперії. У конфлікті з Османською імперією та Кримським ханатом, на початку 1770 років Москва вторглася у Крим. У конфлікті з Османською імперією Кримський ханат цьому не опонував. Через 10 років – у 1783 році – Крим був анексований Російською імперією. Катерина ІІ бажала захопити ще і Царгород, але це їй не вдалося. Видно, не було запрошення і була серйозна протидія.

Є певним, що московські війська залишаться у Казахстані, як залишились у Придністров’ї, Пів­денній Осетії, Абхазії. Мабуть, слова Державного секретаря США найкраще розуміємо ми, українці, незважаючи на різні інтерпретації Переяслава. Нерозумний син Богдан Хмельницький запросив москалів до нашої хати. Недавно 600 тис. москалів оселилися на Криму без запрошення.

Напрошуються запитання. Чому москалів запрошують, коли є конфлікти? Чи дійсно їх запрошують? Чи може конфлікти влаштовують самі москалі? Дуже часто москалі спершу переважно підпільно влаштовують конфлікти для того, щоби їх „гасити“ своєю присутністю. Але є також і випадки наївности господарів.

Починаються окремі переговори між Росією і представниками США, НАТО і ОБСЕ. Треба Заходу серйозно зрозуміти, що без серйозного протиставлення москалі розуміють це як запрошення, а потім буде, як сказав Державний секретар США. Головна зброя проти москаля – це страх московських магнатів, починаючи від головного магната – Володимира Путіна, особистих фінансових втрат. Московська клептократія не переймається економічними наслідками для населення, бо народові треба тільки горілки і картоплі. Заворушення, навіть коли б воно відбулося, буде придушене дуже швидко.

Чи можлива повна ізоляції Москви світовим товариством? До цього не долучаться сусідні держави, які просто бояться Москви. Це Білорусь, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Вірменія. Також Сирія, Іран, Китай, В’єтнам, Північна Корея, Венесуеля, Куба, деякі держави Африки, може Індія та інші. Найбільш помітна серед них це – Китай з другою найбільшою економікою у світі. Тому, в найкращому випадку, ці переговори не полагодять справу, а тільки відставлять її на якийсь час.

Потрібно вимагати у час переговорів відведення московських військ від кордону з Україною, озброювати Україну та встановлювати співрозмірну до московської кількости військ на кордонах членів НАТО та Москви. Слабкість чи зволікання не віщують перемоги.

Ню-Йорк

Коментарі закриті.