24 листопада, 2022

Книга про богослов’я тіла

Керівниця Інституту родини та подружнього життя Олеся Кука з новою книгою.

ЛЬВІВ. – Інститут родини та подружнього життя Українського католицького університету (УКУ) вперше переклав українською працю св. папи Івана Павла ІІ „Чоловіком і жінкою сотворив їх: богослов’я тіла“.

Ця книга – погляд на людину, її творення, покликання, завдання і життєву місію крізь призму Божого Об’явлення.

Як йдеться в анотації до книги, яка вийшла у видавництві „Свічадо“, богослов’я тіла є маніфестом чарівности любови чоловіка і жінки, народженими не зі статистики шлюбів і розлучень чи демографічної ситуації, а з правди про людину у світлі Божого задуму. За словами керівниці Інституту родини та подружнього життя Олесі Куки, книга перекладена багатьма мовами, українською вона виходить вперше. Проєкт здійснено завдяки фінансовому сприянню Папської фундації та за особистої підтримки і благословення Верхов­ного Архиєпископа УГКЦ, Великого канцлера УКУ Святослава Шевчука. У своїй передмові до книжки він зазначає: „Богослов’я тіла святого Папи Івана Павла II є апогеєм вчення Церк­ви про тілесність і статевість людини. Воно не лише відповідає моральному вченню Церкви, а й чудово ілюструє його зрозумілою нам мовою. Це християнське послання про гідність людського тіла, – послання, якого потребує сучасний світ“.

Інститут родини та подружнього життя УКУ здійснює маштабний проєкт „Богослов’я тіла св. Івана Павла ІІ для молодих українців“ з вересня 2019 року.

Вихід перекладу книги є одним із етапів проєкту.

Праця над виданням книжки тривала понад три роки. Зараз продовжують роботу в проєкті О. Кука, Ірина Волощак, Ігор Леньо, Юлія Аполонова та Наталія Стареправо.

Книжку можна буде придбати у крамниці УКУ у Центрі Шептицького, також вона буде доступна для замовлення на сайті та в книгарні „Сві­чадо“.

 

Коментарі закриті.