8 грудня, 2022

Кампанія залякування дипломатів України

КИЇВ. – 30 листопада до Посольства України в Еспанії надійшов конверт. Під час огляду конверт вибухнув у руках коменданта. Загроз його життю немає. Решта співробітників посольства не пост­раждала.

Міністер закордонних справ Ккраїни Дмитро Кулеба доручив терміново посилити безпеку всіх українських посольств за кордоном.

Після теракту в Еспанії до посольств в Угорщині, Нідерляндах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки, в яких знаходилися очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах.

Вхід до помешкання Посла у Ватикані зазнав вандалізму, Посольство в Казахстані отримало повідомлення про мінування, яке згодом не підтвердилося. Листи-бомби були також відправлені прем’єр-міністрові, до Міноборони, Посольства США, Супутникового центру ЕС та до збройової компанії, яка виробляє протитанкові гранатомети для України. Листи-бомби були також відправлені Прем’єр-міністрові, до Міноборони, до Посольства США, Супутникового центру ЕС та до збройової компанії, яка виробляє протитанкові ґранатомети для України.

Посольство в США отримало лист з ксерокопією критичної статті про Україну. Як і більшість інших конвертів, цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї европейської країни.

„Маємо підстави вважати, що відбувається добре сплянована кампанія терору та залякування посольств і консульств України. Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу одразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України“, – наголосив Міністер закордонних справ Д. Кулеба.

Коментарі закриті.