27 жовтня, 2022

Зустріч президента СКУ в Хорватії

Учасники зустрічі представників СКУ від країн Східньої Европи. (Фото: Олена Кондратюк)

Президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час візити делеґації СКУ до Хорватії провів зустріч із представниками СКУ від країн Східньої Европи та запрошеними гостями. Реґіональну нараду відкрила заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, яка  виступила з оцінкою російсько-української війни та найнагальніших потреб для України. 

„Рада була чути, що Світовий конґрес українців та лідери українських громад балканських країн та країн Балтії рішуче налаштовані робити все можливе для допомоги своїм співвітчизникам і для наближення перемоги України“, – заявила О. Кондратюк.

Як виживає в умовах війни українська економіка та як світ плянує підтримувати Україну у відбудові, розповідала віцепрезидентка СКУ та голова Комітету економічного розвитку України при СКУ Олена Кошарна. Про свою нещодавню візиту до Києва, де він зустрічався з Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним, а також про постачання всього найнеобхіднішого до українських захисників, розповів віцепрезидент СКУ, президент Українського конґресового комітету Америки Андрій Футей. 

Учасники зустрічі також обговорили діяльність СКУ з часу повномаштабного вторгнення Росії в Україну. Перший віцепрезидент СКУ Стефан Романів представив основні політичні пріоритети на майбутнє.

Коментарі закриті.