19 травня, 2017

Зустрілися українські католицькі єпископи Канади та США

Учасники засідання українських католицьких єпископів Канади та США.

ҐЛЕН-КОВ, Ню-Йорк. – Українські католицькі єпископи Канади та США провели 2-4 травня свої щорічні засідання в бібліотеці монастиря Отців Василіян. Молитовне середовище створив гостинний о. Василій Салковський, провінційний настоятель Отців Василіян св. Йосафата.

Участь в засіданнях взяли Митрополит США і Архиєпископ Філядельфійський Стефан Сорока, Митрополит Канади і Архиєпископ Вінніпезький Лаврентій Гуцуляк, Єпископ Стемфордський Павло Хомницький, Єпископ Едмонтонський Давид Мотюк, Єпископ Ню-Вестмінстерський Кен Новаковський, Єпископ Саскатунський Браєн Байда, Єпископ Пармської єпархії св. Йосафата Богдан Данило, Єпископ-помічник Філядельфійської Архиєпархії Іван Бура, Єпископ-емерит Стемфордської єпархії Василь Лостен.

Канадські єрархи поділилися своїми враженнями про візиту разом з католицькими єпископами Західної Канади до Святішого Отця. Обговорювалися також теми, які будуть підняті на найближчому Синоді Української Католицької Церкви, обмірковувалися теми для Собору Церкви, який відбудеться в 2020 році.

Розглядалося подальше запровадження ініціятив програми „Жива парафія“, приготування до візити Патріяршої катехитичної комісії до Канади та США. Було розглянуто положення Партикулярного права Церкви і пропоновані статути Вінніпезької та Філядельфійської митрополій.

Єпископи говорили про використання соціяльних медія і зважували шляхи поєднання зусиль в різних ініціятивах соціяльних медія в єпархіях. Було сформовано Комітет з розвитку програми дошлюбного приготування для запровадження в усіх єпархіях через соціяльні мережі.

Була сформована Північно-Американська літургійна комісія, яка повинна надавати поради єпископам, щодо постійного розвитку літургії. Були також розгляднуті питання формування духовенства та стан богопосвяченого життя в єпархіях, інші важливі для всіх теми.

Єрархи відвідали Меморіял і музей 11 вересня в Ню-Йорку та Катедру св. Юрія.

 

Коментарі закриті.