22 червня, 2023

Зростає колекція вбитих окупантів

– Тамерлан Ільгамов із Башкорто-стану, командир зенітної ракетної батареї (ЗРК). У березні 2014 року підписав контракт про проходження військової служби. Служив у Сирії та Таджикистані. 24 лютого 2022 року  дві ракети  потрапили до його ЗРК.

– Адам Хамхоєв з Інгушетії, племінник Юнусбека Євкурова, заступника міністра оборони Росії. Командир десантно-штурмової роти. Загинув у ніч на 21 травня 2022 року. 

– Дмитро Семенов з Чувашії,  ґвардії майор, резидент командира загону-начальника 16-ої бриґади спеціяльного призначення. Загинув 28 травня 2022 року у Харківській області.

– Дамір Ісламов з Татарстану, старший лейтенант. Вступив до Казан-ського вищого танкового командного училища, яке закінчив у 2018 році. З 24 лютого 2022 року брав участь у вторгненні російських військ в Україну. Загинув 7 березня 2022 року.

– Максим Концов з Бурятії,  військовий національної ґвардії Росій-ської федерації, лейтенант. Загинув 24 березня 2022 року під час бойових дій.

– Василь Клещенко з села Іванівка Амурської области, льотчик-снайпер, заступник начальника Центру з військових випробувань та льотно-методичної роботи 344-го Державного центру бойового застосування та переучування льотного складу армійської авіяції Міністерства оборони Російської федерації, полковник. Учасник військової операції Росії у Сирії. З 24 лютого 2022 року брав участь у вторгненні Росії в Україну. 15 квітня здійснював нічний політ на гелікоптері Ка-52 як ведучий гелікоптерної групи. Біля села Гусарівка Харківської області був збитий на малій висоті з переносного ЗРК і загинув. У липні українська сторона передала останки пілота до Міністерства оборони Російської федерації.

– Олександр Старчков з Чувашії, водій роти матеріяльного забезпечення 3-ої окремої бриґади спеціяльного призначення.   У 2019 році був призваний на строкову військову службу. З 24 лютого 2022 року зголосився добровольцем до розвідувальної групи спеціяльного призначення. Загинув 30 квітня.

– Генерал-лейтенант Роман Кутузов, начальник штабу-перший заступник командувача 8-ої ґвардійської армії Південного військового округу. Загинув 5 червня 2022 року в селищі Миколаївка біля міста Попасна Луганської области.

– Олег Шипіцін з Комі, старший матрос. Учасник громадянської війни у Таджикистані та Другої чеченської війни. Загинув у бою під Маріюполем. 

– Аймір Міягашев, ґвардії єфрейтор, служив лінійним доглядачем 19-ої окремої мотострілецької бриґади. 27 травня 2022 Міягашев загинув у бою в селі Яремівка. 

Отже, колекція вбитих ворогів зростає, і тепер їхні батьки та рідні можуть тішитися поштової маркою. Прикметно, що воювали і загинули в Україні вояки з Татарстану,  Чувашії, Башкирії, Бурятії, Комі, Татарстану,  Інгушетії. Правда, був і один українець з Зеленого Клину.

Коментарі закриті.