9 вересня, 2021

Зеленський вшанував могилу Невідомого солдата

Президент Зеленський відвідав Арлінґ­тонське національне кладовище.

ВАШІНҐТОН. – Під час візити до США 1 вересня Президент Володи­мир Зеленський відвідав Арлінґ­тонське національне кладовище у США та поклав вінок до могили Неві­домого солдата.

На початку церемонії пролунали гимни України та США.

Разом з Президентом участь у церемонії покладання вінка взяв командувач Об’єднаної оперативної групи Військового округу Армії США у Вашінґтоні генерал Алан Пепін.

В. Зеленський та Олена Зеленська також поклали квіти до могил військових українського походження – генерала Самуеля Яскілки та сержантів Юрія Степанюка і Майкла Стрен­ка, які поховані на Арлінґтонському цвинтарі.

В. Зеленський зауважив, що на Арлінґтонському цвинтарі поховано багато воїнів з українськими прізвищами, тож він дав доручення Послові України у США Оксані Маркаровій організувати пошукову роботу із залученням волонтерів, зокрема українських студентів у США, щоб дізнатися історію життя кожного з них.

* * *

В. Зеленський відвідав Україн­ський дім у Вашінґтоні і вручив нагороди представникам української громади США, зокрема нагородив діячів Української капелі бандуристів Олега Махлая та Анатолія Мургу, яким присвоєно звання Заслуженого діяча мистецтв України та Заслуженого працівника культури України.

 

Укрінформ

Коментарі закриті.