11 серпня, 2022

За що ми б мали любити Росію та росіян?

Російський президент Путін та його уряд наказали загарбати Крим і посилають озброєних терористів у східню частину України, щоб загарбати ще більше території України. Через те загарбання частини України популярність Путіна у Росії збільшилася. 

Багато українців нарікають на загарбника Путіна, якого порівнюють з Адольфом Гітлером, але мов нічого не мають проти росіян, яких шанують і люблять, як „старших братів“. Чомусь вони забувають, що століттями росіяни поневолювали український народ, забороняли його мову, привласнювали його історію, одурили гетьмана Богдана Хмель-ницького, більшість гетьманів Украї-ни були заслані на Сибір. 

Варто б українцям знати, що ще 1169 року московсько-суздальський князь Андрій Боголюбський своїм великим військом здобув Київ, ограбив Десятинну церкву та собор Св. Софії, забравши ікони, ризи, церковні книги та дзвони й зруйнував та спалив Київ. Коли гетьман України Іван Мазепа вирішив відірватися від „старшого брата“, російське військо князя Олександра Меншикова 1708 року окупувало його столицю Бату-рин й вирізало повністю мешканців, понад 20 тисяч осіб, а місто було спалено разом з п’ятьма церквами, які побудував І. Мазепа. 1775 року росіянами зруйновано Запорізьку Січ, кошового Калнишевського вислано на довічне ув’язнення на Соловки. Прийшли різні переслідування Тараса Шевченка, заборони писати й говорити українською мовою. За комуністичної влади Москви влаштовано й росіянами проведено Голодомор 1933 року, в якім померло біля 10 мільйонів українців. Тоді прийшли тюрми, розстріли та заслання відомих письменників, поетів та відомих осіб України на Соловки та в Сибір.

Коментарі закриті.