16 грудня, 2022

Засудили за правду про Бучу

Ілля Яшин та його адвокати. (Фото: Олександра Астахова)

МОСКВА. – Суддя Міщанського районного суду Москви Оксана Горюнова 9 грудня засудила політика Іллю Яшина до восьми з половиною років загального режиму ув’язнення за інформацію про вбивства російською армією мешканців Бучі Київсь­кої области. Суддя зачитала відповідь військового відомства на запит слідчого, який починається словами: „Росій­ська Федерація не веде війни з Украї­ною“.

„Ми з вами виграли цей суд, – заявив Яшин після вироку. – Процес замислювався як викриття „ворога народу“ в моїй особі, але перетворився на антивоєнну трибуну.

Ми говорили правду про військові злочини і закликали зупинити кровопролиття. А у відповідь чули мішанину з гасел часів холодної війни, яку плутано озвучував прокурор. Цим істеричним вироком влада хоче залякати нас усіх, але за фактом лише показує свою слабкість. Я не боюся, і ви не бійтеся“.

5 грудня Яшин виступив із останнім словом. Він звернувся до Володимира Путіна: „Дивлячись на наслідки цієї жахливої війни, ви, напевно, самі вже розумієте, яку важку помилку зробили 24 лютого. Нашу армію не зустрічають квітами. Нас називають карателями та окупантами. З вашим ім’ям тепер міцно асоціюються слова „смерть“ та „руйнування“. Ви принесли страшне лихо українському народу, який, напевно, ніколи нам не пробачить. Але ж ви ведете війну не лише з українцями, а й зі своїми співвітчизниками“. Яшин закликав Путіна „визнати політику щодо України помилковою, вивести війська з її території та перейти до дипломатичного вреґулювання конфлікту“.

Коментарі закриті.