2 червня, 2017

Завершилося пластове „Свято весни“

Учасники табору на Українській оселі „Франкополе“.

ФРАНКОПОЛЕ, Бельгія. – 28 квітня-1 травня пластова станиця „Лондон“ під керівництвом коменданта Дениса Угрина організувала пластунам, їх батькам і гостям (разом майже 80 осіб) традиційне „Свято весни“ на українській оселі „Франкополе“. Це таборування було проведено з підтримкою бельгійських пластунів і управи оселі.

На табір прибули учасники та інструктори з Великої Британії, Бельгії, Нідерляндів, Словаччини, США, Німеччини, України і Австрії. Оскільки зустріч було присвячено екологічій тематиці, учасники були поділені на гуртки „Торнадо“, „Землетрус“, „Вогонь“, „Цунамі“. Після церeмонії відкриття учасники розійшлися на гутірки, провели відбиванку і „Весeлі старти“.

Владика Борис Ґудзяк, сам пластун, теж прибув до табору й говорив про свій досвід пластування, нагадуючи, що через Пласт знайшов для себе дорогу до священицтва. Він також долучився до ватри й співів, замовив пісню „Гуцулко Ксеню“.

Неділя розпочалася Молебнем до Пречистої Діви Марії, який відправили Владика Борис і о. Олег Ковтун з Відня. Під час цієї відправи настала для станиці „Лондон“ мить урочистого освячення станичної хоругви.

Кожен намагався відтворити „Лагідного лева“.

Кожен намагався відтворити „Лагідного лева“.

Подальший день був наповнений художнім заняттям для новацтвa та молодшого юнацтвa. Надія Сеничак відкрила їм світ мистецтва Марії Приймаченко і кожен постарався відтворити „Лагідного лева“. Старше юнацтво прослухало „Інтенсивний курс виховницької діяльности“, а паралельно для присутніх батьків було проведено вишкіл „До пластової підготовки“.

Пластуни взяли участь у тереновій грі з перевіркою набутих знань, одночасно вправлялися у командній праці на мистецькій ділянці‚ вивчали пісню „Серед лісу“, а також випробували себе у скелелазеннi.

Першунами серед новацтва стали Христя Кадищук і Віталій Москаленко, серед юнацтва – Максим Богданович та Софія Смондуляк. Серед проводу першункою стала Оксана Сеничак.

Прощальну ватру старші юначки станиці „Лондон“ С. Смондуляк, Настя Угрин і Лариса Ґонт провели на мажорних акордах. Новаки з Антверпену Назарій Закревський, Віталій Москаленко і Денис Андрушко (виховник Юліян Матичак) склали новацьку обіцянку. Також на ватрі були переведені з новацтва в юнацтво Адріяна Карасевич та Максим Богданович. Ватра завершилася теплою іскрою.

У проводі табору були Ю. Матичак, Леся Смондуляк, Ярослав Єлісеєв, Ігор Наконечний, Аня Олексин, Марта Мовчан та Данило Максимчук. Співи провели Андрій Сеничак, скелелазення – Оксана Літинська та вишкіл для батьків – Рома Зубенко.

 

Коментарі закриті.