15 червня, 2017

Діяспора підтримує Україну

Зустріч активу організації „Вільні люди“ з Борисом Потапенком.

КИЇВ. – 7 червня відбулась зустріч активу організації „Вільні люди” з віце-президентом ради Українських Державницьких Організацій Світу Борисом Потапенком‚ на якій обговорено питання „Чому варто підтримувати зв’язок з українською діяспорою?”. На прикладі власного життя, сенсом якого є безперервна боротьба за визволення та розбудову України, Б. Потапенко доводив, що світове українство – потужний інструмент, без єдности якого існування України в існуючих історичних умовах було б неможливим.

Як зазначив заступник керівника проводу „Вільних людей” Сергій Кузан, підтримка Заходу – це не ефемерне поняття, а системна праця багатьох поколінь. Б. Потапенко – приклад людини, що все життя віддає боротьбі за Україну. Факт, що він тричі був у в’язниці через акції прямої дії в США і Канаді, спрямовані на актуалізацію українського питання, промовистіший за будь-які слова.

„У Канаді, від Торонто до Ванкуверу, проживає вже шосте покоління українців, яке народилось і виросло за межами батьківщини. Усі покоління не лише говорять українською мовою, плекають традиції та розбудовують свою громаду, а й всіляко дбають про українську державу. Не має значення, де українці фізично проживають, яким повітрям дихають, якою землею ходять. Україна – важлива для її діяспори. Це – ідея, передана від дідів, до батьків, дітей, онуків”, – зазначив Б. Потапенко.

 

Коментарі закриті.