1 квітня, 2021

Досліджують організацію виборів

КИЇВ. – В Івано-Франківській та Донецькій областях представники Спеціяльної моніторинґової місії Міжнародної неурядової організації „Координаційний ресурсний центр“ (КРЦ) у співпраці з представником Урядового уповноваженого та місцевими громадськими активістами перевіряють дотримання виборчих прав громадян України, зокрема щодо доступности для осіб з інвалідністю й інших маломобільних груп населення до приміщень виборчих дільниць.

У Донецькій області міжнародні спостерігачі КРЦ побачили стихійну зовнішню рекляму та аґітацію від Андрія Аксьонова (політична партія „Порядок“), Валентини Рибіни (політична партія Шарія) та Надії Масло (політична партія „Опозиційний бльок“). Крім цього, міжнародні спостерігачі від КРЦ зафіксували політичну рекляму чужинською мовою без перекладу обов’язковою українською мовою, що може суперечити Конституції України та законам України.

Міжнародна місія КРЦ зі спостереження за виборами в Україні проходить у межах проєкту „КРЦ – корпус спостерігачів на виборах“, спостерігачі якої здійснювали у 2020 та здійснюють у 2021 році спостереження за всіма виборами в Україні.

Коментарі закриті.