22 квітня, 2022

Додаткові виплати переселенцям

КИЇВ. – 15 квітня Уряд України спільно з ООН запустив дві програми виплат вимушеним переселенцям, які потребують додаткового захисту. Вони отримуватимуть по 2,200 грн кожен місяць на кожного члена родини. Гроші на це дадуть іноземні партнери. Ці кошти Всесвітня продовольча програма ООН буде платити протягом трьох місяців на банківський рахунок отримувача.

Для їх отримання не потрібно буде звернення від людини. Допомоги надаватимуться на основі даних, які містяться в наявних державних реєстрах, постраждалим від війни людям та родинам з числа вразливих категорій. Ці категорії окремо погодять у меморандумах про співпрацю. У кожній родині допомогу отримають не більше трьох людей.

Також Управління верховного комісара ООН у справах біженців окремо допоможе українським малозабезпеченим пенсіонерам із числа вимушених переселенців. Їм так само додатково виплачуватимуть по 2,200 грн.

„Плянуємо охопити цими виплатами від донорів близько 700 тисяч внутрішньо переміщених осіб“, – повідомив керівник уряду Денис Шмигаль.

Уряд виділяє по 2 тис. грн. разових виплат кожному дорослому та по 3 тис. на кожну дитину в родині, яка була вимушена переїхати. На виплати такої допомоги вже спрямували 578 млн грн. За рахунок цих коштів допомогу отримають близько 155 тис. внутрішньо переміщених осіб.

„ВВС“

Коментарі закриті.