22 червня, 2023

Дитячими долонями закриєм Україну

Випускники виконали прощальний танець. (Фото: Левко Хмельковський)

СОМЕРСЕТ, Ню-Джерзі. – В Школі українознавства при Українській православній церкві-пам’ятнику св. Андрія Первозваного 10 червня відбулося свято „Дитячими долонями закриємо Україну“ з нагоди закінчення шкільного року. Залю заповнили батьки і гості. Усі діти були у надзвичайно гарних строях. 

Свято відкрила директорка школи Уляна Киселюк, яка запросила до молитви настоятеля церкви о. Юрія Сівка і о. Василя Пасакаса.

Випускники Анна Гакало, Настя Литвин, Настя Корх, Владик Рудий і Денис Стефанів отримали грошові подарунки від Української національної федеральної кредитової спілки, які вручила паніматка Леся Сівко.

Танець і пісня „Ні війні!“.

Ведучими концертної програми були випускники, які читали патріотичні вірші, а музично-технічне забезпечення провадили Роман Борса і Оксана Наливайко.

У виконанні учнів звучали пісні „Ні війні!“, „Промінь сонця“, „Серце України“, „А береза не калина“, „Слава нашим ЗСУ“, „Ой, на горі“, „Українці, ми єдина родина“. Танцював також дитячий садочок під спів Кароліни Кайтан „Я намалюю“. Малята виконали пісню „В садочку ми зростали“.

Владик Рудий виніс маленьку Еріку Шонь, у руках якої пролунав останній дзвінок. 

Зворушливим було завершення, коли випускники заспівали „Прощай, рідна школо моя“, подарували квіти вчителям і подякували за науку. Класна керівничка випускників Оксана Наливайко попрощалася з своїми учнями і подарувала їм барвисті стрічки, кожна з яких мала символічне значення. Галина Бобуцька вручила випускникам веселі подарунки. Уляна Киселюк подякувала батьківському комітету, усім друзям школи, згадала теплим словом попередніх директорок Галину Маринець і св. п. Ярославу Данищук, висловила жаль з оголошеного можливого знесення будівлі школи і надію на новий прихисток.

На закінчення прозвучав Гимн України у виконанні всіх учнів школи.

Свято відкриває директорка школи Уляна Киселюк.

Коментарі закриті.