9 вересня, 2021

Галина Теслюк обрана до Управи Асоціяції дослідниць богослов’я

Галина Теслюк (друга зліва) із членкинями товариства.

ЛЬВІВ. –  Доцентка катедри біблійних наук Філософсько-бого­слов­ського факультету Українського католицького університету (УКУ) Галина Теслюк, стала віцепрезиденткою Европейської асоціяції жінок дослідниць богослов’я на 2021-2031 роки. Разом з іншими членами вона обрана під час генерального засідання Асоціації в Інсбруку (Австрія).

Европейська асоціяція жінок дос­лідниць богослов’я – це мережа жінок, які займаються академічними дослідженнями в галузі богослов’я та релігієзнавства. Товариство проводить міжнародні конференції кожні два роки для обговорення актуальних тем крізь призму феміністичного богослов’я. Зараз у складі Асоціяції 598 членкинь з усього світу, п’ять з них – українки зі Львова та УКУ.

Вперше про Асоціяцію Г. Теслюк дізналася у 2014 році від гостьової викладачки УКУ Гелен Зордраґер. Тоді вона запропонувала їй разом з завідувачкою катедри філософії УКУ Орисею Білою створити українську секцію.

Після активної участи у конференціях Г. Теслюк запропонували провести міжнародну конференцію у 2023 році у Львові. Українська секція запропонувала тему „Жінки, трансгуманізм, релігійна ідентичність“.

На цій конференції членкині обговорять феномен трансгуманізму, що став проблемою Західної Европи і країн високого економічного розвитку, і поволі крокує в Україну. Йдеть­ся про застосування сучасних технологій для покращення фізичного життя людини.

Г. Теслюк – керівниця Центру Союзу українок Америки з жіночих студій в УКУ, докторантка Калі­форнійського університету в Берклі і Консорціюму вищих богословських студій США. Має досвід викладання в університетах США, Чехії, Нідер­ляндів.

Відділ інформації УКУ

Коментарі закриті.