7 квітня, 2022

В пам’ять вбитих дітей

Дитячі черевички біля театру. (Фото: Олександр Вівчарик)

ЧЕРКАСИ. –  На Театральній площі 3 квітня вшанували пам’ять 158 українських дітей, що загинули від зброї російських окупантів, Організатори незвичного заходу розставили на сходах, що ведуть до театру, 158 пар дитячого взуття  – саме стільки дітей окупанти вбили в Україні з початку війни.

Таким чином черкащани хотіли привернути увагу до варварства російських вояків, до необхідності розбльокування Маріюполя, де дітей постраждало найбільше, нагадали про важливість волонтерства, пожертв на Збройні сили України.

– Черевички дітей ми збирали в соціяльних мережах, – розповіла організатор акції Анастасія Мельниченко. – Акція мовчазна, нечисельна, бо не можна проводити багатолюдну акцію в період воєнного стану.

Загалом з початку вторгнення Російської Феде­рації в Україну постраждало 416 дітей, йдеться в повідомленні офісу Генерального прокурора.  Бо є 258 поранених.

– Наша мета – привернути увагу світу до війни на території України, прохання – закрити небо, врятувати українців, – наголошує А. Мельниченко.

Подібні акції, коли люди приходили з дитячим взуттям і складали їх до офіційних установ, наприклад, амбасад, проходили вже не раз, і не тільки в Україні. Польські активісти принесли під Посоль­ство Угорщини у Варшаві взуття дітей, протестуючи проти позиції угорського уряду, який бльокує введення додаткових санкцій проти Росії і не погоджується на надання військової допомоги Києву.

Коментарі закриті.