24 грудня, 2021

В обороні українців Росії

НЮ-ЙОРК. – Директор Представництва Світо­вого конґресу українців (СКУ) при ООН, член Комі­сії СКУ з прав людини Андрій Добрянський, а також виконавчий директор СКУ Марія Купрія­нова, долучилися до 14-ої сесії Форуму ООН з питань меншин, присвяченої запобіганню конфліктів та захисту прав людини серед меншин.

У співпраці з Комісією СКУ з прав людини на чолі з Борисом Вжесневським, були підготовлені та спрямовані ремарки до Спеціяльного доповідача ООН з питань національних меншин Фернана де Варенна.

„Згідно з офіційним державним переписом населення, протягом 2002-2010 років у Росії зникло приблизно 35 відс., або понад 1 млн етнічних українців. Що могло це спричинити? Протягом останніх 15 років поступово зростаючими темпами ліквідовувалися українські громадські, культурні та релігійні організації в різних реґіонах Російської Федерації, що позбавляло українську національну меншину інституційних чи організаційних рамок праці і будь-яких можливостей вивчати рідну мову або зберігати та передавати свої культурні надбання“, – йдеться у ремарках.

Представники закликали міжнародну спільноту боротися з цією сваволею та допомогти зупинити плян етноциду мільйонів українців.

Коментарі закриті.